Header afbeelding

Onderhoud

Jaarlijks onderhoud van zonwering is belangrijk. Ook al worden de laatste decennia de beste materialen voor de frames en bevestigingsmaterialen voor de zonwering gebruikt, het tijdig even nakijken en onderhouden verlengt de levensduur aanzienlijk. Het doek dat voor screens, markiezen en bijvoorbeeld terrasoverkappingen wordt gebruikt, is bestand tegen weer en wind. Toch kunnen ook hier op den duur kleine beschadigingen in ontstaan. Indien u een onderhoudscontract bij ons afsluit, controleren wij uw zonwering jaarlijks op tal van punten. Met dit preventieve onderhoud wordt de levensduur en het gebruiksgemak enorm verlengd.

Schoonmaak, signaleren en adviseren

Tot goed preventief onderhoud behoort ook het signaleren en adviseren over schoonmaak van vuil, schimmels of algenaangroei. Wordt dit niet tijdig en op professionele wijze gereinigd, dan kan de vervuiling de beschermlaag van het doek aantasten. Beschadigingen van het frame kunnen tot roestvorming leiden wat weer de sterkte van de constructie aantast.

Net zoals onderhoud, is ook reiniging van binnen- en buitenzonwering een specialistisch werkje wat wij u graag uit handen nemen. U kunt zich in onze showroom laten adviseren welke schoonmaakmiddelen u het beste kunt gebruiken voor de reiniging van uw zonwering. Ook kunt u ervoor kiezen ons deze werkzaamheden te laten uitvoeren, bijvoorbeeld tijdens het jaarlijks onderhoud.